Tehokas ilmankuivain ryömintätilaan

Me HumiCenterillä olemme erikoistuneet kosteusvaurioiden ja vesivahinkojen kuivaukseen ja purkutöihin. Autamme varmistamaan, että kiinteistön rakenteet pysyvät kuivina kaikkina vuodenaikoina. Elektronisesti ohjattu koneellinen tuuletus ilmankuivaimella on tehokas ja toimintavarma ratkaisu alapohjatilaan. Kosteus- ja vesivahingot ovat yksi yleisimmistä ongelmista kiinteistöissä. Kosteus yhdessä orgaanisen materiaalin kanssa esimerkiksi juuri ryömintätilassa aiheuttaa usein ongelman homeiden hyökkäyksen, sienikasvustojen muodostumisen sekä hajuongelmien muodossa. Sama ongelma voi esiintyä erilaisissa ryömintätilallisissa talorakenteissa, niin tuulettumattomissa, sisätilatuuletetuissa kuin ulkoilmatuuletetuissa ryömintätiloissa.

Jos tilan suhteellinen kosteus nousee kasvattaa se riskiä home- ja mikrobiongelmien sekä hajuongelmien syntymiselle. Esimerkiksi maanpinnasta sekä ympäröivästä maaperästä voi haihtua kosteutta. Myös tilaan päässyt lämmin ilman jäähtyneenä nostaa ilmankosteutta ryömintätilassa. Homeongelmien estämiseksi on tärkeää, että ilman suhteellinen kosteus saataisiin tiputettua noin 60-65 prosentin luokkaan. Ilmankuivaimilla pystytään tilan suhteellista kosteutta laskemaa tehokkaasti ja luotettavasti. Ilmankuivain johtaa kosteuden ulos kiinteistöstä. Kuiva ilma sitä vastoin johdetaan takaisin ryömintätilaan, jotta tila pysyisi kuivana. Tilaan sopivalla ilmankuivaimella ehkäistään liiallisen kosteuden muodostumista ja ennen kaikkea kosteusongelmien syntyä. 

HumiCenter auttaa valitsemaan kohteeseen energiatehokkaan ja oikein kokoisen ilmankuivaimen. Korkealaatuiset ilmankuivaimet pitävät tilojen suhteellisen ilmankosteuden sopivalla tasolla. Ohjausjärjestelmällä lämpötilan ja ilmankosteuden seuranta sekä ilmankuivaimen säätö on helppoa. Ilmankuivaimen asetuksia voidaan siis muuttaa kätevästi ohjauspaneelin avulla. Järjestelmä myös varoittavat ilmankuivaimen toimintahäiriöistä ja muistuttaa, kun on ilmankuivaimen vuosihuollon aika. 

RYÖMINTÄTILAKUIVAIN CTR 300TT2

Ryömintätilaan kiinteästi asennettava adsorptiokuivain, jonka kuivailmavirta on jopa 300 m3/h. CTR 300TT2 -kuivaimen energiankulutus on markkinoiden alhaisimpia, mikä tekee siitä energiateknisesti erinomaisen valinnan.

CTR 300TT2 ilmankuivain on suunniteltu erityisesti ryömintätiloihin, joissa vaaditaan energiatehokkuutta, toimintavarmuutta ja pitkää käyttöikää. Patentoitu peltiratkaisu luo ryömintätilaan alipaineen, minkä ansiosta CTR 300TT2 ilmankuivainta voidaan käyttää myös haju- ja radonsaneeraukseen. CTR 300TT2 on ollut valikoimassamme jo 15 vuotta ja se on yksi uskollisista työjuhdistamme.

MUUTAMIA CTR 300TT:N ETUJA:

 • Ohjataan ja valvotaan HomeVisionilla
 • Riittää jopa 200 m3 ryömintätiloihin
 • Tehokas kosteus-, haju- ja radonsaneerauksessa
 • Korkealaatuinen ja pitkäikäinen
 • Energiatehokas ja alhaiset käyttökustannukset
 • Maahantuojan 2 vuoden takuu

RYÖMINTÄTILAKUIVAIN CTR 500TT

CTR 500TT on suurin kiinteästi ryömintätilaan asennettava adsorptiokuivaimemme, jonka kuivailmavirta on 500 m3/h.

Ryömintätilakuivain on energiankulutukseltaan ylivertainen ja sillä on kokoonsa nähden korkea kuivausteho. CTR 500TT on suunniteltu erityisesti ryömintätiloihin, joissa vaaditaan energiatehokkuutta, toimintavarmuutta ja pitkää käyttöikää. Ilmankuivainta käytetään tiloissa, joissa on ainoastaan kosteusongelmia.

MUUTAMIA CTR 500TT:N ETUJA:

 • Riittää jopa 350 m3 ryömintätiloihin
 • Tehokas kosteusongelmien poistamiseen
 • Korkealaatuinen ja pitkäikäinen
 • Energiatehokas ja alhaiset käyttökustannukset
 • Maahantuojan 2 vuoden takuu
TEKNISET TIEDOT

RYÖMINTÄTILAKUIVAIN CTR STD-TT

CTR STD-TT on pienin kiinteästi ryömintätilaan asennettava adsorptiokuivaimemme, jonka kuivailmavirta on 200 m3/h.

Ryömintätilakuivain CTR STD-TT on kehitetty erityisesti perustuksiin, joissa on ainoastaan kosteusongelmia. Sen energiankulutus on markkinoiden alhaisimpia, mikä tekee siitä energiateknisesti erinomaisen valinnan. CTR STD-TT on suunniteltu erityisesti ryömintätiloihin, joissa vaaditaan energiatehokkuutta, toimintavarmuutta ja pitkää käyttöikää.

MUUTAMIA CTR STD-TT:N ETUJA:

 • Ohjataan ja valvotaan HomeVisionilla
 • Riittää jopa 130 m3 ryömintätiloihin
 • Korkealaatuinen ja pitkäikäinen
 • Energiatehokas ja alhaiset käyttökustannukset
 • Maahantuojan 2 vuoden takuu

OHJAUSJÄRJESTELMÄ HOMEVISION LITE / PRO

HomeVision-ohjausjärjestelmää käytetään ryömintätilan hallittuun kuivaukseen. Ryömintätila-asennusta valvotaan, ohjataan ja säädetään kuivaimeen liitetyn hygrostaattiosan ja asuintiloihin asennetun langattoman ohjauspaneelin avulla.

Ohjauspaneeli näyttää hygrostaattiosan lähettämän ryömintätilan lämpötilan ja ilmankosteuden. Se näyttää myös toimintatilan ja antaa käyttäjän muuttaa asetuksia. Lämpötila, ilmankosteus ja asetukset tallennetaan lokitiedostoon USB-muistiin, mikä mahdollistaa asennuksen valvonnan.

Sisäänrakennetut hälytystoiminnot varoittavat käyttäjää ilmankuivaimen toimintahäiriöistä ja järjestelmä muistuttaa myös vuosihuolloista. Tällä varmistetaan toimintojen toimivuus ja vältetään kiinteistön kosteusvahingot.

HomeVisionista on saatavana kaksi versiota, Lite ja Pro. Pro-versiossa on Lite-version perustoimintojen lisäksi mahdollisuus ohjata kuivainta homeindeksin suhteen, mikä voi tietyissä asennuksissa ja olosuhteissa laskea energiakulutusta. Pro-käyttäjä voi myös ohjata puhallinta ja tarkastella viimeisen 12 kuukauden toiminta-aikoja, keskilämpötiloja ja keskimääräistä ilmakosteutta esittävää graafista esitystä.