Vesivahinko kuivaus &
muut palvelut

Kun kiinteistön alapohja on tuulettuva, on tärkeää varmistua rakenteiden kuivana pysymisestä kaikkina vuodenaikoina. Alapohjatilan elektronisesti ohjattu koneellinen tuuletus ja kuivausjärjestelmä on huoleton sekä toimintavarma ratkaisu. Pelastamme myös vanhempia taloja ja kohteita. Tarjoamme apua vesivahinkojen kuivauksessa. Muihin palveluihimme voit tutustua  Humicenter.fi sivustolla.

VESIVAHINGOT & KOSTEUSVAURIOT KUNTOON KUIVAIMILLA

Eriasteiset kosteusvauriot ja vesivahingot ovat eräitä tyypillisimpiä kiinteistönomistajia kohtaavia ongelmia. Sen myötä myös vesivahingon kuivaus on suoritettava oikein, jotta liiallinen kosteus saadaan poistettua. Kosteutta voidaan havaita eri muodoissa, vesihöyrynä (höyryn muodossa), vetenä (nesteen muodossa) tai jäänä (kiinteässä muodossa). Kaikki ilma sisältää enemmän tai vähemmän kosteutta höyryn muodossa. Emme kuitenkaan voi havaita sitä paljaalla silmällä ennen kuin vasta sitten, kun höyry alkaa tiivistyä pieniksi vesipisaroiksi esimerkiksi kiinteän materiaalin kuten metallin tai lasin pinnalle. Me Humicenterillä autamme ja opastamme vesivahinkojen kuivauksessa.

Kosteus itsessään ei ole millään tavoin vaarallista, mutta runsas kosteus yhdessä eloperäisen (orgaanisen) materiaalin kanssa esimerkiksi ryömintätilassa aiheuttaa usein ongelman homeiden hyökkäyksen, sienikasvustojen muodostumisen sekä hajuongelmien muodossa. Sama ongelma esiintyy erilaisissa ryömintätilallisissa talorakenteissa, niin tuulettumattomissa, sisätilatuuletetuissa kuin ulkoilmatuuletetuissa ryömintätiloissa.

TEHOKKAAT KUIVAIMET RYÖMINTÄTILAN KUIVAUKSEEN

Kun ulkoilma, etenkin lämpimien vuodenaikojen aikana, kulkeutuu ryömintätilaan (D) talon alle, alkaa ilmamassa jäähtyä ryömintätilan kylmän ympäröivän ilmamassan vaikutuksesta. Tämän johdosta tilan suhteellinen kosteus nousee kasvattaen riskiä home- ja mikrobiongelmien sekä hajuongelmien syntymisestä. Kuivaamalla ryömintätilan ilmaa siten, että suhteellinen kosteus on keskimäärin 60-65%, voidaan homeongelmien syntyminen estää. Ilma ryömintätilasta imetään ryömintätilakuivainlaitteeseen (A). Kuiva ilma (B) laitteesta johdetaan takaisin ryömintätilaan tasaisesti siten, että ryömintätila pysyy kuivana. Samanaikaisesti kun kuivainlaite kuivaa ilmaa, se erottelee kosteuden (C) joka johdetaan ulos kiinteistöstä. Ryömintätilakuivaus ehkäisee tehokkaasti liiallisen kosteuden muodostumista.

Ryömintätilakuivain on rakennettu siten, että se ei vain kuivaa ilmaa, vaan laitteen läpi kulkevaa ilmaa (C) voidaan ohjata kaikissa kosteusolosuhteissa (ilman että kuivauslaitteen kapasiteetti tai käyttökustannukset muuttuvat). Edellä mainitulla tavalla voidaan ryömintätilan alipainetta ohjata (D) siten, että mahdolliset olemassa olevat hajut (E) imetään kuivainlaitteen kautta ja ohjataan ulos kiinteistöstä, jolloin epämiellyttävä hajuongelma poistuu myös niinä aikoina kuin itse kuivainyksikkö ei kosteusolosuhteista johtuen ole toiminnassa.

KATSO REFERENSSIMME RYÖMINTÄTILAKUIVAUKSISTA TÄSTÄ.